Gelukkig zijn en je gelukkig voelen
22 oktober 2019 

Gelukkig zijn en je gelukkig voelen

Het idee om gelukkig te zijn, is voor mij altijd een ver van mijn bed show geweest.

Voor zolang als ik mij kan herinneren, heb ik van mezelf nooit naar die plek mogen gaan, waar ik mij gelukkig mag en kan voelen. Ik kon niet toelaten dat ik mij gelukkig voelde, het idee alleen al om gelukkig te zijn wees ik structureel af.

In plaats daarvan dacht ik dat ik er altijd moest zijn voor anderen, dat ik altijd met anderen bezig moest zijn, dat ik altijd moest proberen om anderen te helpen. Eerst die anderen en daarna kom ik wel een keer aan de beurt.

In mijn hoofd was gelukkig zijn iets slechts, iets negatiefs, iets egoïstisch, iets zelfzuchtigs. Ik durfde het niet en ik wilde het niet…gelukkig zijn en mij gelukkig voelen. Ik moest en zou anderen gelukkig maken, dat was het ultieme doel.

Totdat ik keer op keer teleurgesteld raakte in mijzelf, omdat ik zoveel van mijzelf gaf en het maar niet lukte om een ander gelukkig te maken. Het was niet alleen teleurstelling, maar ook het gevoel van niets waard zijn en niks voor stellen, want bij mij naar binnensloop.

Na een leven lang te hebben gedacht en te hebben geleefd als iemand, die het nodig had om zich in te zetten voor een ander om zich speciaal, bijzonder en uniek te voelen, maar daar telkens bedrogen, beschaamd en bedroefd uit kwam, heb ik het roer om moeten gooien.

Voor mij was het dieptepunt bereikt toen ik volledig opgebrand raakte, alles mij teveel werd, ik voortdurend hoog in mijn spanning zat en mijn gezin daar de dupe van werd.

Ik heb toen hulp gezocht en heb sindsdien mogen ontdekken en mogen leren om te gaan met mijn hooggevoeligheid en hoe ik mijn aandacht en energie kan ‘bewaren’ en kan focussen. Hoe ik voldoende tijd neem om te ontprikkelen en tegelijkertijd kan ‘opladen’. Maar ik ben ook gaan inzien hoever ik bij mezelf vandaan was geraakt en hoe afhankelijk ik was geworden van externe factoren, mensen, omstandigheden en materiële zaken, om mij goed te kunnen voelen over mijzelf.

Sindsdien doe ik de dingen anders. Ik heb mezelf op de eerste plaats gezet, ik heb eerst tijd gemaakt voor mezelf en dan voor de ander. Ik ben mezelf gaan zien en mezelf gaan waarderen, accepteren en respecteren. Alles wat ik zocht in mensen, omstandigheden en materiële zaken, ben ik aan mijzelf gaan geven. Ik ben gaan zien waar mijn primaire behoeften liggen en ben daar op een positieve en krachtige manier in gaan voorzien. Ik heb ook geleerd mijn behoeften uit te spreken en kenbaar te maken aan mijn omgeving, waardoor ik veel meer ruimte voor mezelf heb weten te creëren voor mezelf en ik me niet meer zo snel overweldigd voel.

En ik weet dat we ons allemaal in soortgelijke situaties kunnen bevinden, waarin we overweldigd, opgebrand en overspannen raken. En dat we allemaal de valkuil hebben om meer voor anderen te doen, dan voor onszelf. En dat we daarmee een diepere behoefte proberen te vervullen, van zekerheid, liefde, verbondenheid, variatie, uitdaging, willen bijdragen, relevant willen zijn of willen groeien en ontwikkelen.
Daarom heb ik deze inspirerende audio voor je gemaakt, omdat ik het jou zo enorm gun om ook het geluk te vinden. En ik ben er van overtuigd, dat je ware geluk, alleen kunt vinden bij jezelf.

Uiteindelijk heb ik kunnen accepteren, dat het ok is om mij gelukkig te voelen en dat het ok is om gelukkig te zijn. Sterker nog, ik ben er nu van overtuigd, dat dat misschien wel het belangrijkste is in dit leven, dat je gelukkig bent en je je gelukkig voelt. Niet zozeer om wat je hebt, doet of hebt bereikt, maar allereerst gelukkig zijn met jezelf om wie jij bent!

Wil je wekelijks mijn inspirerende audio ontvangen?
Meld je dan aan door te klikken op de knop hieronder!

wekelijkse inspiratie audio

Over de schrijver
Ivanildo heeft het grootste deel van zijn leven geleefd voor anderen. Voor de goedkeuring en erkenning van anderen, maar ook voor de zorg van anderen.Daarin is hij zichzelf regelmatig kwijtgeraakt en vond hij zichzelf vaak overweldigd, overspannen en opgebrand in de put zitten. Zowel op zijn werk, als in zijn relatie als voor zijn kinderen werd het steeds moeilijker en zwaarder om goed te kunnen functioneren.Het heeft hem een scheiding gekost om te leren voor zichzelf te zorgen en voor zichzelf te kiezen en wilt anderen, die het ook moeilijk vinden om te kiezen voor zichzelf en hun eigen weg, in plaats van te leven voor de zorg en goedkeuring van anderen, meenemen op deze reis en inspireren ook voor zichzelf te blijven kiezen en zich gezond, gelukkig en geweldig te voelen!
Reactie plaatsen